Windows 7 WGA / WAT

Windows 7 WGA / WAT

avatar

Auteur: Piet

Website van Piet | Artikelen van

Ik gebruik Windows 7 nu een jaar, en ben begonnen met de gratis Release Candidate versie. Deze versie was een testversie die ik al goed vond werken vergeleken met Windows Vista. Na dit jaar was ik dus overtuigd dat ik Windows 7 wilde hebben, dus ben ik laatst overgestapt naar een legitieme Windows 7 Professional versie. Deze versie heb ik via mijn school verkregen en is volledig legitiem (MSDNA).windows_7

Blijkbaar vond Microsoft daarintegen dat ik een niet-legitieme versie van Windows 7 gebruikte, en kreeg daarom een WAT melding, ook wel Windows Genuine Adventage (WGA) genoemd. Dit was zeer onverwacht omdat ik toch echt meende dat ik een eigen persoonlijke productkey had. :-?

Gelukkig kwam ik een gratis tooltje tegen op het internet die deze melding weghaald. In dit artikel som ik even twee beschikbare gratis tools op:

Dit artikel is alleen ter informatie geschreven en we gaan ervan uit dat lezers zelf hun verantwoordelijkheid nemen. We zijn daarom ook niet aansprakelijk voor eventuele schade en/of andere gevolgen van deze tooltjes.


RemoveWATRemoveWAT

RemoveWAT is een tool voor Windows 7 waarmee eventuele WAT (WGA) meldingen worden opgeheven. Gebruik dit tooltje wanneer je een legitieme Windows 7 gebruikt maar toch de meldingen krijgt. Deze tool is alleen te gebruiken op een Windows 7 machine.

Deze tool is door mij getest en ik kan bevestigen dat deze (tot nu toe) goed zijn werk doet. Toch blijft het je eigen verantwoordelijkheid om het de gebruiken.

Link met uitleg

RemoveWAT 2.2 downloaden

RemoveWAT 2.2 (Mirror)


Chew-WGA

Chew-WGA is een tool die ook de WAT-meldingen bij Windows 7 weghaalt. Gebruik deze tool alleen als bovenstaande tool op een of andere vage reden niet (goed) werkt.

Er gaan geruchten dat Chew-WGA geen zuivere koffie is. Uit voorzorg hebben we de downloadlink daarom weggehaald.


We hebben besloten om dit artikel te publiceren omdat, net zoals bij Windows XP, de legitimiteitsmeldingen erg veel trekjes hebben van Spyware-achtige functies. We begrijpen dat Microsoft gewoon wil dat mensen geen illegale versies gebruiken; daar zijn wij van Byteforce het helemaal mee eens. Wanneer je opmerkingen, klachten of andere reacties hebt kun je reageren op dit artikel of ons contactformulier invullen.


Update 25-02-2010 7:03: De versie van RemoveWAT is bijgewerkt naar 2.2, ook de links en de mirrors zijn bijgewerkt.


Gerelateerde posts


Reacties

 1. avatar
  aartje61
  14 juni 2010

  Enorm bedankt voor deze informatie.

  Het is me gelukt om mijn legitieme versie zonder onaardige vermeldingen van MicroSoft te gebruiken


 2. avatar
  patty41
  29 oktober 2010

  hallo ik kan hem niet downloaden


  • avatar
   Piet
   29 oktober 2010

   Probeer de mirror, staat onder de downloadlink. Je moet hiervoor wel ingelogd zijn.Laat een reactie achter

Je dient ingelogd te zijn om een reactie te plaatsen.

Rss Feeds   Twitter ons   Email Updates